'Je moet regelmatig bijtanken'

Nieuws

Robert Heckert, manager corporate communications bij Sanquin, maakt daar de enorme groei van de farmaceutische activiteiten en van de krimp van de bloedbank mee en is een van de sprekers op het Content Marketing Congres op woensdag 4 november. ‘De reden dat mensen naar dit event moeten komen is dat sinds een aantal jaren de ontwikkeling van het communicatievak in een stroomversnelling terecht is gekomen. Ook bij contentmarketing gaat het hard. Als je het vak wilt bijhouden, moet je regelmatig bijtanken. Dit congres is daar een uitgelezen gelegenheid voor’, zegt Heckert.Ooit stond Heckert bij de Belastingdienst aan de wieg van de campagne Leuker kunnen we ’t niet maken. Wel makkelijker. Hij werkte bij een reclamebureau, bij het Havenbedrijf, bij de apothekers en was hoofd Postbus 51. Robert is geïnteresseerd in positioneringsvraagstukken en zet daarbij alles in wat helpt. Zijn inhoudelijke fundament komt uit marketing, taal en veranderings- en merkmanagement. MarketingTribune sprak met Heckert over het Content Marketing Congres, waar hij zelf op gaat letten deze dag en wat mensen zeker niet mogen missen op dit congres.

Waar ga je op letten tijdens CMC?
Contentmarketing moet de doelstellingen van het bedrijf dichterbij brengen. Ik ga kijken hoe de collega’s dit inzichtelijk maken.

Wat mogen mensen zeker niet missen op deze dag? Naar welke sessie moeten de mensen zeker gaan? En waarom juist deze?
Op dit congres is heel wat praktijkervaring verzameld. Juist daarom zou ik in ieder geval goed opletten bij het verhaal van Christine Liebrecht. Zij laat zien hoe contentmarketing effectief kan worden ingezet. Dat helpt je niet alleen bij je eigen praktijk, maar helpt je ook bij het verhaal in de boardroom.
Verder zijn we bij Sanquin bezig met het steeds vaker inzetten van video als middel. Ik ben erg benieuwd hoe anderen dit aanpakken.

Wanneer is de dag voor jou geslaagd?
Als ik op die dag drie handreikingen krijg om de inzet van content marketing in de communicatiemix te verbeteren is voor mij de dag geslaagd.