• Home
  • Nieuws
  • 'Do or Die, Content Marketing The Next Step'

'Do or Die, Content Marketing The Next Step'

Nieuws

Het Content Marketing Congres - voorheen gepresenteerd als het Customer Media Congres - belooft een interessante dag te worden. Niet alleen heeft het event een nieuwe naam gekregen, maar het wordt ook gescheiden van de awarduitreiking de Grand Prix.

De volgende stap in contentmarketing is de verkenninstocht die centraal staat op woensdag 4 november in DeFabrique in Maarssen. Na de enorme opmars van contentmarketing de afgelopen jaren is het tijd om met inspirerende sprekers en aan de hand van succesvolle cases te bepalen wat er goed gaat, maar kijken we ook naar wat de learnings zijn en hoe het eventueel anders moet. Het thema is alleszeggend: 'Do or Die, Content Marketing The Next Step'.

Eén van de sprekers op het Content Marketing Congres is Pelpina Trip, videotrainer, -producer en -marketeer. MarketingTribune sprak kort met Trip over video, contentmarketing en spreken op het Content Marketing Congres.

Kinderschoenen
'Nederland loopt nog wel sterk achter met de ontwikkeling van video binnen contentmarketing vergeleken met de Verenigde Staten, maar het lijkt of bedrijven hier langzaam doordrongen beginnen te raken van het belang van video.' Pelpina Trip kan het weten; ze werkte tien jaar in de tv- en videowereld in Amerika om twee jaar geleden weer terug te komen in Nederland. 'Grappig is dat video hier nog in de kinderschoenen staat, terwijl social media juist in Nederland verder is in ontwikkeling. Trip levert zowel videostrategieën aan bedrijven en instellen, maar kan deze ook uitvoeren. Ze zal in haar presentatie dan ook aandacht geven aan de vraag die ze tegenwoordig regelmatig hoort; ik wil iets met video doen... maar waar moet ik beginnen? 'Ik help bedrijven en instellingen hoe je video onderdeel kan maken van je contentmarketingstrategie. Hoe zet je het in, vanuit welk platform. Mijn doel is daarbij om bedrijven en instellingen uiteindelijk op eigen benen te laten staan. Zij moeten het zelf gaan doen, op een manier die bij ze past.' Trip zal aan de hand van voorbeelden laten zien hoe dat kan worden aangepakt.